Sportmassage

Doel:
Ontspanning / blessure preventie

Effecten:
- Verbetering van de opname van voedingsstoffen door de huid
- Stimulatie van het zenuwstelsel op zachte wijze
- Verbetering van bloedsomloop en herstellen van de energiestroom
- Versterken en op spanning brengen van de fijne gezichtsspiertjes
- Vermindering van spanning in nek- en schouderspieren
- Vermindering van hoofdpijnen
- Totale diepe mentale en lichamelijke ontspanning
- Een natuurlijke facelift na meerdere behandelingen

 

Sportmassage Zwolle
Tegenwoordig leven we gezonder en sport speelt hierin een grote rol.
Zowel op topniveau als op recreatief niveau, voor mannen en vrouwen, van jong tot oud.
Sportmassage is een goede aanvulling op sporten en bewegen.
Kan zowel stimulerend als ontspannend werken en is de manier om voor en na een inspanning het herstel van de spieren te bevorderen. Een stimulerende behandeling wordt gegeven voor het sporten om de spieren te prikkelen, de doorbloeding in de spieren te verbeteren en zorgt ervoor dat je optimaal aan de start staat. De spieren worden voorbereid op de inspanning.

Sportmassage: waarom en voor wie?
Sportmassage zorgt zowel voor ontspanning als voor activatie van de spieren. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd.
Hierdoor herstellen de spieren (en dus het lichaam) sneller na een inspanning, waardoor de spieren beter kunnen blijven presteren. U voelt zich daardoor fitter, energieker en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Sportmassage als preventie van blessures
Vóór het sporten kan een stimulerende sportmassage de spieren voorbereiden op de te verrichten inspanning. Na het sporten zorgt een ontspannende sportmassage voor een sneller herstel, waardoor de kans op het ontstaan van blessures kleiner is.
Het streven van sportmassage is dat iedere sporter gezond en blessurevrij kan sporten!
De meest ideale situatie is dan ook om door het verbeteren van uw spierconditie, blessures te voorkomen of het risico op het oplopen van blessures te verminderen. Dit geldt ook zeker voor het voorkomen van herhaling van eerder opgelopen blessures.
Voor deze preventieve werking is het belangrijk om met een bepaalde regelmaat, afhankelijk van de sportintensiteit, gemasseerd te worden.

Sportmassage na het ontstaan van een blessure
Heb je (recent of al langer geleden) een blessure opgelopen, dan kunnen wij, natuurlijk naast de massage, door middel van tapen of bandageren en het verstrekken van informatie en advies voor een betere en veiligere sportprestatie zorgen. En je zo nodig doorverwijzen naar een specialist hoort hier ook zeker bij!
In het geval van acuut (sport-)letsel kunnen wij natuurlijk ook EHBO/EHBSO verlenen.

Sportmassage is zeker niet alleen voor sporters!
Heb je wel eens klachten aan bijvoorbeeld nek, schouders en/of rug (al dan niet werk- of stressgerelateerd): ook dan kun je zeker baat hebben bij een vorm van sportmassage of ontspanningsmassage.

Intake bij Massage

Het kan zijn dat bij een massage blijkt dat er meer moet gebeuren dan alleen masseren. Wij kunnen a.d.h.v. een gesprek u verder helpen en adviseren.

Ontspanning

Masseren kan helpen om te ontspannen. Wij bieden diverse heerlijke ontspanningsmassages voor de rug, nek, schouders, hoofd en gezicht.

Sportmassage

Vaak als de spieren erg vast zit is een ontspanningsmassage niet afdoende. Dan adviseren wij eerst een sportmassage waarbij onze masseur dieper op de spier masseert.

Graag een massage afspraak maken?

Vul het afspraak formulier in en wij nemen contact op voor een afspraak. Een massage bij ons is zo geregeld.

Over ons

Lotuszen onthaastingsstudio is in de zomer van 2012 gestart in het Cultuurhuis in Zwolle-Stadshagen. Onthaasten is een noodzakelijke beweging in deze drukke en gehaaste maatschappij. De dagelijkse balans tussen inspanning en ontspanning is vaak ver te zoeken. Wij hebben beide tijden gekend van veel stress, spanning en ziekte. Onze zoektocht naar ontspanning, beweging en gezondheid werd ons hogere gezamenlijke doel. Onze missie en visie is hierop gebaseerd.
Lees meer>>>

Waarom Lotuszen

* Professionele therapeuten
* Verschillende behandel ruimtes
* Goede samenwerking therapeuten
* Persoonlijke informele sfeer!
* Gratis parkeren!
* Beoordeeld met gem. 8.5!
* Airco aanwezig

Onze locatie

Stel een vraag

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.